Over ons

A Quick Look

Ensemble de Formule is een groep ambitieuze musici die bijzondere concertervaringen creëert met grenzeloze liefde voor muziek, samenspel en verwondering. Het ensemble streeft ernaar om de wereld te blijven ontdekken door zichzelf vragen te stellen en neemt de muziek graag onder de experimentele loep.

 

Voor elke voorstelling wordt een uitgebreid concept gemaakt, gebaseerd op grondige analyse van het werk en verdieping in hun persoonlijke interpretatie. Door met artiesten uit een andere kunstdiscipline te werken creëert de Formule voor het publiek en zichzelf een frisse kijk op het repertoire.

 

Het ensemble is sinds 2019 ensemble in residence bij Festival Classique en wonnen zij in 2018 tijdens de Grote Kamermuziekprijs zowel de eerste prijs als de publieksprijs. In juni 2019 maakten we samen met choreograaf en danser Samir Calixto de voorstelling An Overgrown Path. Ook ontwikkelden zij met regisseur Kenza Koutchoukali een theatrale voorstelling rondom het pianokwintet van Dmitri Shostakovich


Het ensemble wordt gevormd door vijf flexibele, succesvolle en jonge musici: Laura Lunansky, Coraline Groen, Michiel Wittink, Rogier Tamminga en Rik Kuppen. Allemaal zijn ze bezig zichzelf te ontplooien op diverse wijzen, waarbij kamermuziek een belangrijke hoeksteen vormt. Ze spelen niet alleen pianokwintetten maar ook andere mogelijke bezettingen, zoals strijkkwartet, pianotrio, strijktrio, viool-, altviool- en cellosonates. Dit geeft de beschikking over een enorm repertoire en een grote afwisseling tijdens uitvoeringen. Het leuke van een formule is dat de ingrediënten kunnen variëren, als de samenstelling maar juist is.

Contact