Voorstellingen

Gevangen in de Formule

Deze voorstelling is samen met regisseur Kenza Koutchoukali gemaakt rondom het pianokwintet van Dmitri Shostakovich en ging tijdens de NJO Muziekzomer 2019 in première. Gevangen in de Formule gaat over eenzaamheid en hoe je tijdens een zoektoch naar jezelf heen en weer geslingerd wordt tussen extatische hysterie en depressieve isolatie. De muziek springt van wanhopige smeekbedes naar houterig poppenspel. De pianist is de anonieme poppenslerer wiens gezicht verborgen blijft en zijn emoties worden verbeeld door zijn vier poppen: de strijkers. De pianist symboliseert ons allemaal, je uiterlijk vertoon is een tralies tussen de samenleving en je ware aard. Kan deze jas uit of is de prijs van kwetsbaarheid te hoog?

Toekijken is medeplichtig zijn. Het publiek wordt tijdens de voorstelling geconfronteerd met wat ze aanricht en heeft directe invloed op de Formule: de kwetsbaarheid op de planken wordt genadeloos bekeken.

De Formule is erg dankbaar voor de ondersteuning van de Nationale Jeugdorkesten Nederland bij het ontwikkelen van deze voorstelling.

An Overgrown Path

Voor deze voorstelling is het ensemble gekoppeld aan de Braziliaanse choreograaf Samir Calixto. In deze samenwerking dient het idee van melancholie in combinatie met uiterlijke en innerlijke landschapen die sterk aanwezig zijn in de muzikale werken- als basis voor deze gebeurtenissen op het podium. Er is een directe en abstracte relatie met de muziek. Een voorstelling waarin de subtiliteiten van de composities versterkt worden door de combinatie van muziek en dans.

Deze voorstelling ging in première op Festival Classique Den Haag.

  • Facebook
  • Instagram

©2020 by de Formule